Ögonlocksplastik -Operation

Viktigt

Alla kirurgiska ingrepp föregås av en konsultation med kirurg.  Du får då genomgå en klinisk undersökning med en noggrann analys av just din problematik. Du får även fulltäckande information kring behandlingen.

Hur går ögonlocksplastik med laser till?

Före ingreppet markeras det noggrant hur mycket överskottshud som skall bort för att ge dig det bästa resultatet. Vi gör en markering med speciell märkpenna. Ingreppet görs i lokalbedövning. Med laserljuset tar vi bort överskottshuden och underliggande fettkuddar. Ingreppet sker som regel helt utan blödning.

Vad är fördelen med laserbehandling?

Den stora fördelen med att använda laserkirurgi jämfört med vanlig kirurgi med endast skalpell är att laserljuset försluter blodkärlen under ingreppet och detta minskar avsevärt svullnaden och risken för blåmärken de första dagarna efter ingreppet och underlättar dessutom en snabb läkning.

Efter försluter vi huden på samma sätt som vid traditionell ögonlocksplastik med hudsutur. Dessa stygn tas bort på mottagningen vid ditt första återbesök hos oss.

Resultat

Det är för tidigt att redan efter en vecka bedöma resultatet efter operationen, även om du redan då kan se en märkbar förändring. Det tar ett par månader innan man ser slutresultatet.

Vi tycker att det bästa resultatet är när din omgivning påpekar för dig att du ser både yngre, piggare och fräschare ut, utan att någon kan se att du gjort ett litet laseringrepp. Som regel syns nästan inga ärr efter ingreppet.