Botox

Allmänt                                                                                                                                                                                         Botulinum Toxin är en nervtoxisk substans som förlamar vår muskulatur. Det har användts i traditionellt medicinskt bruk under många år. T.ex. för att behandla s.k. spastiska pareser hos patienter med cerebral pares, ett mycket smärtsamt kramptillstånd i muskulatur. Något ljushuvud upptäckte dock att om det sprutas i pannan och förlamar muskulaturen där så försvinnor också rynkorna. En annan bieffekt som noterats i.s.m. denna behandling är att även patienter med migrän ofta upplever symptomfrihet. På senare år har detta kosmetiska resultat av Botoxinjektioner blivit mycket populärt och utbrett, inte minst i USA. Även i västeuropa och Sverige har användandet ökat mycket kraftigt sedan millenieskiftet.

Vilka rynkor kan behandlas?
Pannan är ett utmärkt område att behandla. Även Glabella ( bekymmersrynkan) mellan  ögonbrynen kan med fördel behandlas, ofta dock i kombination med filler. De små fina “skrattrynkor” som kan bildas vid yttre ögonvrån är väl behandlingsbara. Kallas  även kråksparkar.
Utförs av medicinskt legitimerad och certifierad personal på Alfa Beauty med fantastiska resultat! Fråga oss för referenser.
Botox vid besvärande svettning
Det finns ganska många människor som lider av rikliga svettingar på ett sätt att det blir till en stor social belastning. Det gäller fr.a. armhålor, men även huvud, panna, händer eller fötter. Punktvisa injektioner av Botox har vid dessa tillstånd en synnerligen god effekt och har blivit förstahandsbehandling på våra hudkliniker.
Behandling
Rynkor:  Den nål vi använder är mycket tunn så sticket är inte speciellt smärtande. En stund innan vi behandlar får man ligga med en liten kylkudde på behandlingsområdet för att ytterligare minska smärtan. Små rodnader brukar synas direkt efter behandlingen men dessa har som regel försvunnit till dagen efter. Man behöver inte vara hemma från sitt arbete. Det tar sedan 5-7 dagar innan behandlingen ger effekt och resultatet blir synbart. Efter 10-14 dagar ser vi dej på mottagningen igen för att se om någon kompletterande injektion behövs.
Vid svettning:  Vi använder samma typ av tunna nål. Här blir det ganska många stick i vardera armhåla, ca 25 st. Man är dock inte så smärtkänslig i området så patienten brukar fördra behandlingen utan problem.