Permanent hårborttagning

Det är viktigt att analysera dina behov

Vi använder oss av såväl Lightsheer laser som Rubinlaser. Vid konsultation gör vi en analys och bestämmer vilken metod som passar bäst för dig.

Rubin Laser

En rubinlaser är ett instrument som avger mycket starka blixtar av rött ljus. Ljuset kommer ut ur ett handstycke som hålls någon centimeter från huden. Det röda ljuset tränger in i och igenom huden. Om mörkt pigment finns absorberas ljuset i det och övergår i värme. Mörkt hår innehåller mycket pigment och ett sådant hårstrå blir därför kraftigt upphettat. Denna värme leds över till hårsäckens väggar och botten som därigenom bränns och slutar att fungera. Denna metod ger även bra resultat på inåtväxande hår. Allt för mörkfärgad hud går inte att behandla med rubinlaser. Idealpatienten har ljus hud med mörka hårstrån. Blonda rödlätta och gråhåriga svarar sämre på behandling. Vitt hår går inte alls.

Vi tar bort generande hårväxt med rubinlaser. Fördelen framför konventionell hårborttagning med diatermi är att lasermetoden är snabbare, mer smärtfri och i genomsnitt mer effektiv.

Light Sheer Diode Laser

Light Sheer Diode Laser från Coherent/Lumines är den mest avancerade och vetenskapligt beprövade lasern på marknaden, speciellt framtagen för behandling av generande hårväxt. Metoden bygger på den senaste medicinska laserteknologin. Light Sheer är en Diode Laser med ett speciellt kylsystem som blivit godkänd av F.D.A. (Amerikanska Socialstyrelsen), som den absolut första pålitliga lasern för permanent hårborttagning

Hur fungerar Light Sheer Diode Laser?

Vid laserbehandlingen avger Light Sheer ett högintensivt laserljus, en unik våglängd som söker sig till pigmentet i hårfollikeln under huden. Energin från ljusstrålen omvandlas till värme och absorberas av pigmentet i hårfollikeln som förstör cellerna i hårsäcken.

Är Light Sheer en säker behandling?

Svar: Ja! Bakom Light Sheer´s system ligger många år av forskning på Wellman Laboratories of Photomedicine, ett av världens ledande och mest respekterade medicinska forskningscenter.

Hur många behandlingar behövs?

Det är nödvändigt med flera behandlingar innan allt hår är borta eftersom håret växer i olika faser, den aktiva tillväxtfasen (anagen), övergångsfasen (katagen), och vilofasen (telogen). Det är bara det växande håret (anagen) som Light Sheer förstör hårroten på. Minimum behövs 3 behandlingar men vanligtvis behövs 3-5 behandlingar.

Hur känns behandlingen med Light Sheer?

Laserstrålen känns som ett litet stick i huden efterföljt av värme.

Vad händer efter behandlingen?

En rodnad eller svullnad i det behandlade området kan uppstå de första dagarna efter behandlingen, men detta försvinner vanligtvis snabbt, ibland redan efter några timmar. Man kan återgå till normala aktiviteter direkt efter behandlingen.

Se en Light Sheer behandling

Andra hårbortagningsmetoder

Hur verkar Light Sheer jämfört med Elektrolys eller Diatermibehandling?

Elektrolys- eller diatermibehandling är långsamma och smärtsamma behandlingar som innebär att man för ner en strömförande nål i varje hårfollikel som förstörs när strömmen passerar eftersom man bara kan behandla en hårfollikel åt gången. Ofta krävs regelbundna behandlingar under flera år, vilket är en både tidsödande och extra dyrt process. Light Sheer däremot behandlar hundratals hårfolliklar samtidigt, på så sätt kan Light Sheer på några minuter effektivt behandla ett område som skulle ta timmar med de gamla metoderna.

Andra temporära metoder

Rakning: En enkel metod, den påverkar inte styvheten, tjockleken, växthastigheten eller växtfasen av det rakade håret. Hur som helst, är det bara en tillfällig lösning och kräver att man konstant rakar sig för att vara hårfri.

Plockning: Det är tidsödande, smärtsamt och opraktiskt för stora områden.

Vaxning: Den här proceduren kan täcka ett stort område åt gången och resultatet varar kanske någon månad eller längre, men det är smärtsamt och orsakar ibland en allergisk reaktion och inflammation av hårfollikeln.